به گزارش شهرآرانیوز، نوسان قیمتی در بازار مرغ علی رغم وجود نرخ مصوب بر این بازار، دچار نوسان قیمتی است و از رعایت نرخ مصوب در این بازار خبری نیست.
مشهد به دلیل زائر پذیر بودن آن مدیریت عرضه در آن بیشتر از همیشه و بخصوص در ایام مناسبتی مورد اهمیت است. مشهد به طور متوسط ماهانه نیاز به ۱۰هزار تن مرغ مصرفی دارد، اما در ایام مناسبتی تا حدودی این عدد متغیر است.
در بازدید فرماندار از وضعیت بازار مرغ تاکید بر رعایت نرخ مصوب مرغ کیلیپسی و یا همان کامل عنوان میشود و یا اگر عرضه کنندهای مرغ قطعه بندی به فروش میرساند حتما باید در بخشی از فروشش مرغ کامل با نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان وجود داشته باشد.
اما در بازدید میدانی شهرآرانیوز با فرماندار مشهد خبری از مرغ کامل جهت عرضه نبود در صورتی که مرغ به صورت قطعه بندی شده با نرخ بالا به راحتی یافت میشد.
توزیع کنندگان مرغ در بازار در حضور فرماندار به این موضوع اشاره دارند که مرغ از مبدا گران خریداری میشود و به ناچار ما هم گران به فروش میرسانیم.
به گفته فروشندگان اگر مرغ با محدوده قیمتی ۷۰ هزار تومان به دست فروشنده برسد مسلما ما هم با این نرخ مصوب به فروش میرسانیم، اما در واقع از مرغ با نرخ مصوب خبری نیست.
مرغ گوشتی با نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان نیازمند تحویل مرغ زنده به کشتارگاه با نرخ ۵۳ هزار تومان است. این را مدیر عامل شرکت تعاونی کشتارکنهای خراسان رضوی به خبرنگار شهرآرانیوز میگوید و عنوان میکند: وقتی مرغ زنده از نرخ مصوب تبعیت نمیکند و عرضه آن با نرخ ۶۶ هزار تومان است مسلما توزیع مرغ گوشتی با نرخ مصوب در بازار دور از انتظار است.
به گفته محمد پور قربان، در بحث مرغ باید رصد قیمتی از مبدا صورت بگیرد تا توزیع کنترل شود. وقتی مرغ زنده از نرخ مصوب تبعیت نمیکند نتیجه آن مرغ با نرخ ۱۰۰هزار تومان در بازار و یا عرضه گسترده مرغ قطعه بندی شده است.
وی به این موضوع هم اشاره دارد که اختلاف قیمت مرغ و گوشت قرمز باعث شده تقاضا برای مرغ که نرخ مناسبتتری دارد افزایش پیدا کند و به شکلی ذائقهها را تغییر داده است.
وی تاکید کرد: تنها راه کنترل این بازار کاهش تفاوت قیمت مرغ قطعه بندی شده و مرغ کامل است. اگر این اتفاق بیافتد و قیمت مرغ به قیمت واقعی نزدیک شود، عرضه و تقاضا کنترل و بازار مسیر طبیعی خود را خواهد داشت.